Letselschade advocaat Winschoten

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7654

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Winschoten

Wilt u een schadevergoeding voor letselschade claimen? Schakel dan een ervaren letselschade advocaat uit Winschoten in! Op deze pagina vindt meer informatie over schade door letsel, het claimen van een vergoeding door advocaten en welke soorten schades er zijn. Ook geven we u inzicht in hoe een letselschadetraject verloopt.

Gratis adviesgesprek? Bel naar 088 444 7654!

Kom direct in contact met een letselschadespecialist uit uw regio. Met de letselschadespecialist bespreekt u uw schade en wordt er bepaalt of het mogelijk is om een traject op te starten. Kom via deze gratis dienst snel in contact met een letselschadebureau uit Winschoten!

letselschade advocaat Winschoten

Hoe werken wij?

Benieuwd hoe onze service werkt? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Ondanks dat wij zelf geen advocatenkantoor zijn, komt u via ons wél eenvoudig in contact met advocaten uit de omgeving van Winschoten. Wij zijn namelijk 24 uur per dag bereikbaar op 088 444 7654. Tijdens een gratis, telefonisch intakegesprek legt u uw situatie aan ons uit.

Vervolgens zorgen wij ervoor dat u in contact komt met een advocaat uit regio Winschoten met ervaring op het gebied van letselschade. Een voordeel van onze service is dat deze helemaal gratis is. Het intakegesprek is bovendien geheel vrijblijvend.

Bel: 088 444 7654

Wat is letselschade?

U wilt vast meer weten over wat letselschade precies is. We maken hierbij onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Letselschade in Winschoten is de schade die ontstaat door het toedoen van een ander. Denk hierbij aan een ongeval, bedrijfsongeluk, medische fout of een andere ingrijpende gebeurtenis.

Materiële letselschade is alle schade die we direct in geld kunnen uitdrukken. De schade aan een auto bijvoorbeeld na een ongeluk of medische kosten na een ziekenhuisbezoek. Immateriële letselschade is wat lastiger, want hierbij gaat het om psychische schade.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Winschoten?

Hebt u een ongeluk gehad? Of is er iets ander gebeurd waardoor u letselschade heeft opgelopen? Schakel dan altijd een letsel advocaat uit Winschoten in om een vergoeding voor letselschade te claimen. U kunt namelijk een vergoeding krijgen voor uw geleden schade.

De letsel advocaat luistert naar uw verhaal, start het letselschadetraject, verzamelt alle benodigde bewijslast samen met u en stelt de verantwoordelijke aansprakelijk voor de schade. Er moet namelijk altijd iemand aansprakelijk gesteld worden, voordat u een letselschadevergoeding kunt claimen.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Wilt u een letselschadetraject opstarten om een letselschadevergoeding te claimen? Wij vertellen u graag meer over het verloop van het traject:

  • Schakel een ervaren letsel advocaat uit Winschoten in via onze gratis service.
  • Bespreek uw zaak met de advocaat en verzamel alle benodigde bewijslast.
  • De advocaat neemt uw zaak over en controleert de mogelijkheden voor een letselschadevergoeding.
  • De wederpartij wordt aansprakelijk gesteld voor de letselschade en op de hoogte gesteld van de schadeclaim.
  • De advocaat overlegt met beide partijen over de te nemen stappen.
  • De letselschadevergoeding wordt betaalt of u moet een rechtszaak starten.
  • Het traject wordt afgesloten na het betalen van de schadeclaim.

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Winschoten

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Slachtoffers van letselschade willen vaak snel weten, hoeveel letselschadevergoeding ze krijgen voor de letselschade die ze hebben opgelopen. Het is echter lastig om hierover vooraf al bedragen te noemen, omdat het uit te keren bedrag afhankelijk is van vele factoren.

De letselschade bedragen zijn afhankelijk van:

  • de ernst van het letsel;
  • de hoogte van de materiële schade;
  • de geleden immateriële schade.

Letselschade advocaten uit Winschoten gebruiken de Smartengeldgids van de ANWB om te bepalen hoeveel letselschadevergoeding u kunt claimen. Hoe ernstiger het letsel is, hoe hoger de vergoeding over het algemeen is. Voor klein letsel, denk aan een kneuzing of hersenschudding, krijgt u bijvoorbeeld maximaal €2.000,-. Bij ernstige ongevallen en blijvend letsel lopen deze letselschade bedragen snel op tot enkele tienduizenden euro’s.

Schakel altijd een ervaren letsel advocaat uit Winschoten in, zodat u zeker weet dat u goed geholpen wordt. De advocaat bepaalt de hoogte van de letselschadevergoeding, dient deze in bij de aansprakelijke partij en blijft in overleg met de wederpartij.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Wanneer u letselschade hebt opgelopen, is het niet mogelijk om zomaar een brief te sturen naar de schuldige en een bedrag te eisen. Hier gaat veel meer aan vooraf. Zo is het nodig om bewijslast te verzamelen. U moet bijvoorbeeld rekeningen laten zien van medische kosten of het repareren van een deuk in uw auto. Ook moet uw letsel goed in kaart worden gebracht, bijvoorbeeld met een medisch rapport.

Een letselschade advocaat Winschoten heeft hier veel ervaring mee en weet precies wat er nodig is om een letselschadeclaim in te dienen. Vul het contactformulier in voor een gratis intakegesprek.

Aansprakelijkheid vaststellen

Wilt u een letselschadevergoeding ontvangen? Dan moet u eerst de aansprakelijkheid voor de letselschade bij iemand neerleggen. Als er niemand aansprakelijk is voor de letselschade dan kunt u immers de letselschade kosten op niemand verhalen.

Zoals gezegd is het voor zowel een verkeer- als bedrijfsongeval, een mishandeling en medische fout noodzakelijkheid om iemand voor de klachten aansprakelijk te stellen. Deze aansprakelijkheid is bijvoorbeeld van belang voor de verzekering. Met name het aansprakelijk stellen van artsen is heel lastig, doordat zij door diverse wetten beschermd worden. In dit geval is de hulp van een erkend advocatenkantoor uit Winschoten of de omgeving van Winschoten dan ook wenselijk.

smartengeld

Wat is smartengeld?

De termen schadevergoeding en smartengeld worden vaak door elkaar gehaald, maar er is wel een verschil. Smartengeld is namelijk een vorm van letselschadevergoeding, maar dan alleen voor geleden immateriële schade. Het gaat hier dus om een vergoeding voor leed en gederfde levensvreugde en niet om materiële schade zoals een kapotte fiets.

Het is lastig om een schadevergoeding vast te stellen voor immateriële schade, omdat dit niet direct in geld uit te drukken is. Het is daarom erg belangrijk om een advocaat in te schakelen die u helpt tijdens het letselschadetraject en het claimen van smartengeld. Meer informatie over smartengeld en het meest recente smartengeldboek vindt u op smartengeld.nl.

Letselschade advocaat kosten

Letselschade advocaten uit Winschoten krijgen vaak de vraag hoe hoog de kosten zijn. Vaak zijn mensen huiverig om een advocaat in te schakelen, omdat ze bang zijn dat de kosten erg hoog zijn. De letselschade advocaat kosten worden echter meegenomen in de letselschadevergoeding.

Dit betekent dat u, wanneer u niet aansprakelijk ben voor het letsel, niets hoeft te betalen. De letselschade advocaat kosten worden betaalt door de aansprakelijke partij, door degene die de letselschade heeft veroorzaakt. Hierbij is het wel belangrijk dat er een aansprakelijke partij is.

Let op: bent u gedeeltelijk aansprakelijk? Of is de tegenpartij toch niet schuldig aan uw letsel? Dan moet u, een gedeelte, van de kosten voor een letselschadespecialist zelf betalen.

Schade? Schakel een letseladvocaat uit Winschoten in!

Vul het formulier in om een een gratis intakegesprek aan te vragen.

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

We maken onderscheid tussen verschillende soorten letsel. Een aantal van deze soorten worden hieronder verder besproken. De meest voorkomende soorten letsel is schade door een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval.

Hieronder staat meer informatie over de verschillende soorten letsel en wat een letsel advocaat uit Winschoten voor u kan betekenen.

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Winschoten helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Winschoten kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Winschoten? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Winschoten

Letselschade door een arbeidsongeval

Wist u dat uw werkgever een veilige werkomgeving moet creëren voor u? Dit betekent dat de werkgever verantwoordelijk is voor de werkomstandigheden. Een arbeidsongeval is een ongeluk dat gebeurd terwijl u aan het werk bent. Ook ongevallen tijdens een pauze of wanneer u onderweg bent voor werk, vallen onder arbeidsongevallen.

Ook bepaalde beroepsziektes vallen onder een bedrijfsongeval. Denk hierbij aan een burn-out of een kappersziekte. De werkgever is aansprakelijk voor de geleden schade. Soms vinden mensen het moeilijk om een schadevergoeding te claimen bij een werkgever, omdat ze bang zijn voor een verstoorde werkrelatie. Toch hoeft dit geen probleem te zijn, want de meeste bedrijven zijn hiervoor verzekerd.

Letselschade door een medische fout

Een medische fout is erg vervelend. U blijft bijvoorbeeld maar last hebben van lichamelijke klachten na een operatie of er is een onnodige complicatie ontstaan die uw leven beïnvloedt.

Is een medische fout makkelijk te bepalen?

Nee, helaas is het erg lastig om een medische misser vast te stellen. Het moet namelijk een fout zijn van een arts of andere persoon die u behandelt. Soms ontstaan er onverwachte complicaties waar een arts niets aan kan doen en dit is zijn medische fouten. Schakel daarom altijd letselschade experts in als u vermoedt dat u een schadevergoeding kunt claimen voor een medische fout.

Wat is crush letsel?

Een begrip dat vaak wordt toegepast in letselschadeprocessen is ‘crush letsel’. Wij geven dit ook wel aan met de term beknelling. Crush letsel staat voor alle medische klachten die het gevolg vormen van een beknelling in een voertuig of industriële machine. Daarnaast kan een beknelling ook in extreme vorm voorkomen: bij een lawine, aardbeving of het instorten van gebouwen. In dat geval spreken wij van een bedelving.

Bent u getuige van een ongeval waarbij iemand bekneld of bedolven raakt? Bel dan direct de hulpdiensten en probeer te communiceren met het slachtoffer zodat deze wakker blijft. Probeer nooit zelf de persoon te bevrijden in verband met mogelijk intern letsel.

rsi

Last van RSI?

Wij noemden al dat een beroepsziekte ook valt onder de term bedrijfsongeval. Een beroepsziekte die vaak voorkomt is RSI. De afkorting staat voor Repetative Strain Injury. Dit betekent dat het gaat om blessures die ontstaan door herhaalde bewegingen, welke een overmatige spierspanning tot gevolg hebben.

Het is mogelijk om voor RSI klachten de werkgever aansprakelijk te stellen, mits deze iets had kunnen doen aan de werkomstandigheden.

Zorgt de werkgever altijd voor goed materiaal, de juiste bureaustoelen en alle andere randvoorwaarden dan is de aansprakelijkheid zeer lastig te bewijzen.

Hebt u hulp nodig van één van de advocaten van een advocatenkantoor uit regio Winschoten voor het vaststellen van de aansprakelijkheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Na een gratis intakegesprek, brengen wij u in contact met een advocaat die gespecialiseerd is in uw letselschade gebied.

Burn-out opgelopen?

Een andere beroepsziekte die bij de categorie bedrijfsongeval hoort is de burn-out. Een burn-out is een lastig te bewijzen klacht, zeker omdat het vaak het gevolg is van een samenloop van omstandigheden. Heeft één van uw werknemers een burn-out gekregen, of zit u zelf thuis met een burn-out? Zorg er dan voor dat u alle feiten op een rij heeft.

Ga na wanneer de klachten begonnen, en kijk of de situatie al eens onder de ogen is gekomen van de leidinggevenden. Dit is noodzakelijk in verband met het vaststellen van de aansprakelijkheid voor de burn-out klachten door de advocaten van beide partijen.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Wanneer u gebeten wordt door een hond is dat erg vervelend. Niet alleen geeft het materiële schade zoals een kapotte broek of jas, maar vaak is er ook sprake van psychisch letsel. Misschien bent u naderhand bang geworden voor honden of vindt u het niet meer fijn om een wandeling te gaan maken. Hiervoor is het mogelijk dat u een schadevergoeding krijgt.

Wie is er aansprakelijk?

Bij een hondenbeet is de eigenaar van het huisdier altijd aansprakelijk voor de schade. De letselschadeschadespecialist uit Winschoten stelt de eigenaar aansprakelijk en claimt een letselschadevergoeding voor u.

Welke schades worden vergoed?

Er bestaan verschillende soorten schades. We maken onderscheid tussen materiële- en immateriële schade. Binnen immateriële schade zijn er dan weer verschillende categorieën. Affectieschade, shockschade en overlijdensschade zijn voorbeelden van immateriële schade.

Het vaststellen van materiële letselschade is eenvoudiger dan immateriële schade. Dit komt omdat de laatste soort schade lastiger in geld uit te drukken is. Lees hieronder meer over de verschillende soorten schades.

materiële schade

Materiële schade

Materiële schade is gemakkelijk in geld uit te drukken. Hierdoor is het bepalen van de schadevergoeding voor dit schadetype vaak ook niet erg lastig. Materiële schade zien we vaak na een ongeluk, misdrijf of een medische fout. Voor het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding is het nodig om bewijsstukken zoals rekeningen te verzamelen. De letselschade advocaat uit Winschoten claimt vervolgens een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij.

Dit zijn een aantal voorbeelden van materiële schade:

  • Medische kosten
  • Aanpassingen voor woning of auto
  • Schade aan kleding of andere eigendommen
  • Vervoerskosten
  • Rente en verzekeringspremies
  • Buitengerechtelijke kosten van een advocaat

Immateriële schade

Een deel van het letsel dat een slachtoffer oploopt tijdens een ongeval is niet direct aantoonbaar. Denk bijvoorbeeld aan blijvende lichamelijke beperkingen of littekens, of een verminderd werkvermogen. De term die professionals voor dergelijk leed gebruiken is immateriële schade.

Andere voorbeelden van immateriële letselschade zijn het verlies van sociale contacten, gederfde levensvreugde of blijvende psychische klachten als posttraumatische stress, angst voor autorijden of nachtmerries en depressies.

Hoewel dergelijke klachten niet in geld uit te drukken zijn is het mogelijk hiervoor een vergoeding aan te vragen. Een advocaat uit een advocatenkantoor in de omgeving van Winschoten kan samen met u kijken naar de gevolgen van het ongeluk en de mogelijkheden voor smartengeld.

Shockschade

Wanneer u getuige bent geweest van een ongeluk of wanneer u psychische schade heeft na een traumatische gebeurtenis, is het mogelijk om een schadevergoeding hiervoor te eisen. Om een vergoeding voor shockschade te ontvangen is het wel nodig dat iemand schuld heeft van het ongeval of andere ingrijpende gebeurtenis.

Shockschade zien we soms direct na een traumatische gebeurtenis ontstaan, maar het kan ook pas later ontstaan. Ook dan is het nog mogelijk om een vergoeding te claimen.

Een belangrijke voorwaarde voor het claimen van shockschade is dat dit is aangetoond door een psychiater. Shockschade bestaat vaak zowel uit materiële schade voor bijvoorbeeld verlies van inkomen, als uit smartengeld.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Een schadevergoeding voor affectieschade kennen we pas sinds 1 januari 2019. Voorheen werd affectieschade wel erkend, maar was het niet mogelijk om een schadeclaim hiervoor in te dienen. Affectieschade is alle schade die ontstaat door het leed en verdriet door een gebeurtenis. Denk aan overlijden door een misdrijf, blijvend letsel na een ongeval of andere traumatische gebeurtenis.

Voor wie is affectieschade?

Alleen personen die dicht bij het slachtoffer staan, maken aanspraak op een vergoeding voor affectieschade. Meestal gaat dit om familieleden, kinderen en andere naasten van het slachtoffer of de overledene.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Is een naaste van u overleden door toedoen van een ander? Dan hebt u mogelijk recht op een vergoeding voor overlijdensschade. Een wettelijk partner en minderjarige kinderen hebben vaak recht op een schadevergoeding. Ook personen, zoals huisgenoten of meerderjarige kinderen, die financieel afhankelijk waren van de overledene hebben hier recht op.

U mag alleen een vergoeding voor overlijdensschade claimen om de begrafenis of crematie te betalen en kosten voor levensonderhoud. Kosten voor levensonderhoud mag alleen als de nabestaande afhankelijk waren van het inkomen van de overledene. Overlijdensschade gaat dus niet om een vergoeding voor het verdriet van het gemis.

Op zoek naar een letselschadebureau uit Winschoten?

Vul het contactformulier in voor een gratis adviesgesprek!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Een letselschade advocaat inschakelen is waarschijnlijk niet iets wat u al vaker heeft gedaan. Veel mensen weten daardoor ook niet precies waar ze op moeten letten bij het kiezen van een letselschadebureau uit Winschoten. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor u op een rij gezet:

  • Schakel altijd een advocaat in die lid is van de Letselschade Raad, zodat u verzekerd bent van uitstekende hulp.
  • Bespreek uw probleem tijdens het intakegesprek en vraag aan de advocaat hoe het traject verloopt.
  • Vraag na hoe u contact kunt opnemen met de advocaat, is dit alleen online of ook telefonisch en hoe wordt u op de hoogte gehouden.
  • Kies een advocaat waarbij u zich vertrouwd voelt. Dit is belangrijk omdat u veel met uw advocaat deelt, zodat deze u zo goed mogelijk kan vertegenwoordigen in uw zaak..

Letselschade advocaten in Winschoten gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Groningen
Immateriële schade in Hoogezand
Hoogte letselschadevergoeding in Veendam
Aansprakelijkheid ongeval in Stadskanaal
Letselschade claimen in Zwolle
Arbeidsongeval in Winschoten
Uitkeren materiële schade in Delfzijl
Letselschade op werk in Drachten
Hoogte smartengeld in Assen
Aansprakelijkheid letsel in Leeuwarden

letselschade advocaten Winschoten

Letselschade in Winschoten? Bel voor een gratis intakegesprek!

Hebt u een verkeersongeval gehad? Of bent u slachtoffer van een misdrijf? Dan hebt u mogelijk recht op een schadevergoeding voor uw letsel! Voor het claimen van een letselschadevergoeding is het verstandig om een letselschade advocaat uit Winschoten in te schakelen. De expert behartigt namelijk uw belangen en zorgt voor het beste resultaat.

Bel direct voor een gratis intakegesprek!

U krijgt dan een intakegesprek met een ervaren letselschadespecialist en wordt vervolgens doorverwezen naar een letselschade advocaat uit Winschoten. De advocaat staat u vervolgens bij tijdens het letselschadetraject.

Bel direct 088 444 7654

Nu bereikbaar